Sałatka z pokrzywy i kompot z bzu, czyli warsztaty gotowania z dzikich roślin

Zapraszamy dorosłych i starszą młodzież (16+) na BEZPŁATNE warsztaty wykorzystywania kulinarnych walorów dzikich roślin.

Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się jak pozyskiwać i odnajdywać w terenie dzikie gatunki jadalne, a także jak je przyrządzać. Efektem warsztatów będą wspólnie przygotowane i zjedzone potrawy 🙂

Zgłoszenia na warsztaty poprzez formularz pod adresem:
http://goo.gl/forms/GnlQdfN21o

Uczestników prosimy o zabranie terenowego obuwia oraz odzieży dostosowanej do warunków pogodowych.

Ilość miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.

Warsztaty realizowane są w ramach projektu „Sudecka Zagroda Edukacyjna, czyli jak ekofilozofia wróciła na wieś” współfinansowanego ze środków Islandii, Liechtensteinu i Norwegii w ramach Funduszy EOG.

Najnowsze

Kategorie

Poprzedni wpis
Bezpłatne warsztaty przyrodnicze ze specjalistą chiropterologiem
Następny wpis
Geoedukacja: Wizyta szkoleniowa w Geoparku Arouca

Zobacz podobne